Dorpsproeverij tijdens zomerkermis

Komend najaar houdt de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten voor het 20e jaar het Wahlwiller Wijnfeest. Dat jubileum is aanleiding om ook een aantal extra activiteiten rondom te organiseren.
Enerzijds is dat de wijn-kunstexpositie, die in september wordt gehouden. Hiervoor worden kunstzinnige inwoners van het wijndorp en omgeving opgeroepen om een kunstwerk (schilderij, foto, beeldhouwwerk, enzovoorts) aan te leveren.
Daarnaast heeft de Stichting Wahlwiller Wijnfeesten het idee opgevat om ‘het wijnfeest ook eens vanaf de wijnberg naar beneden te verplaatsen’.
En daarom wordt er op zondag 30 juni (kermiszondag) een Dorpsproeverij georganiseerd.
De bedoeling is dat op diverse plaatsen in het dorp wijnboeren uit de regio met hun producten staan.
Bezoekers kunnen dan die middag door het wijndorp wandelen en op verschillende plaatsen diverse streekwijnen proeven/drinken.
Samen met de beheerders van de Wilder Tref is ook gezorgd voor live muziek van onder meer sjpasskapel Mit De Moel D’r Aa. En daarnaast is er, mede in samenwerking met de uitbaters van A gen Kirk, gezorgd voor een aantal lekkere hapjes.
De Stichting Wahlwiller Wijnfeesten denkt hiermee een mooie opmaat te maken naar het 20e Wahlwiller Wijnfeest en ‘en passant’ te zorgen voor een extra feestelijke kermiszondag.