Huishoudelijke regels

Het Wahlwiller Wijnfeest is gratis toegankelijk. Ter plekke worden ook gratis rondleidingen door de wijngaarden gegeven en wordt u vermaakt met zowel levende als ‘mechanische’ muziek. In de feesttent vind u een huisbuffet, waar de (Limburgse) huiswijn, frisdrank en koffie worden geserveerd.

Daarnaast zijn diverse wijnboeren uit de regio met wijnen uit eigen wijngaard present. Om van deze wijnen (en andere dranken) te kunnen genieten, koopt u bij de kassa consumptiebonnen (1,25 euro per stuk). Daarnaast koopt u het unieke proefglas (2 bonnen) dat u na afloop mee naar huis mag nemen.

Vervolgens kunt u gaan proeven of drinken. Bij de wijnboeren betaalt u voor het proeven (glas deels gevuld) 1 consumptiebon. Mocht u een vol glas willen, dan kan dat ook. Dan betaalt u 2 consumptiebonnen. U kunt ook een hele fles wijn kopen. Hiervoor koopt u een speciale bon (tröske) voor 15 euro aan de kassa, of u betaalt ter plekke (bij wijnboer of huisbuffet) 12 consumptiebonnen.

Frisdranken aan het huisbuffet kosten 1 bon per consumptie, de koffie wordt geserveerd voor het goede doel en is dus tegen een vrije gave te verkrijgen.

De hapjes zijn enerzijds verkrijgbaar tegen inlevering van consumptiebonnen (buiten bij de stand van de organisatie zijn hamburgers te koop voor 3 bonnen) en binnen  zijn (bij de goede doelen-organisatie) nog diverse andere lekkernijen te koop.

Wij wensen u veel plezier en… proost!